Audry

Bemutatkozás

 

Sziasztok!

Két évvel ezelőtt egy fórumon megismerkedtem egy társasággal, akik azonnal a szívembe lopták magukat. Tizennégy éves korom óta írok, de csak magamnak, soha senkivel nem osztottam meg a történeteimet, még a családom sem tudott arról, hogy ilyesmivel múlatom az időmet. Azon a januári napon azonban minden megváltozott, amikor szóbakerült az Alkonyat történet, és annak az első folytatása. Mind azon a véleményen voltunk, hogy többet is ki lehetett volna hozni a könyvből, és ekkor poénból írtam egy fejezetet annak a néhány lánynak, akikkel erről beszéltünk. Legnagyobb meglepetésemre folytatást kértek, én pedig, mivel igen jól esett kicsi lelkemnek, hogy pozitív fogadtatásra találtak a gondolataim, elszántan írtam az újabb és újabb fejezeteket. Hamarosan egyre többen kérték, hogy részesévé válhassanak a történetnek, amit a fórumon vitattak meg a többiek, így létrehoztam egy oldalt, mert már képtelenség volt követni, ki kapta meg az új részeket, és ki nem. (Ha érdekel, az edwardcullen.blog.hu címen ma is megnézheted, honnan indultunk. :D) Akkor már közel harminc ember követte nyomon az én kis szösszenetemet, és megdöbbentő módon már a blog első napján 127 olvasót számlált. A második napra ez a szám bőven meghaladta a háromszázat, én pedig döbbenten vettem tudomásul, hogy sok embernek tetszik, amit írok. Azóta eltelt két év, olvasók jöttek, mentek, és szerencsére sokan maradtak.

Ez a blog számomra nem csak hobbi, nem játék. Pénzt és időt fektettem abba (utóbbit nem csak én, szerencsére :D), hogy minél színvonalasabb legyen. A legjobb barátaimat köszönhetem neki, és remélem, új ismeretségeket is hoz számomra.  Hucak és Judy személyében segítőkre is találtam, így az énből hamarosan mi lett, és a blogos ismeretségből személyes találkozásokon alapuló barátság született – aminek Helga is részese. Történeteim ma nem tartanának ott, ahol, ha nem kapok annyi segítséget Hucaktól, aki mindig meghallgatott, ha valakire rá akartam zúdítani az ötleteimet, és Judytól, aki sasszemével észreveszi majdnem minden hibámat.

És így a végére néhány szót még magamról:

– Bolondulok a négylábúakért, van egy palota pincsim, nevezetesen Bijou – borzalmasan nagy hisztérika 😀 (nem tudom, kitől tanulta *ártatlanul nézelődik*), és két cicám, Lucy, és a lánya Tigris – családban leginkább Bigri.

– Imádok olvasni, a kedvenc íróim Dean. R. Koontz és Robin Cook

Kedvenc könyveim: Bűn és bűnhődés (Dosztojevszkij), Rossz hely (Koontz), Sok hűhó semmiért (Shakespeare), Égi jel (Koontz), Ősellenség (Koontz), Virrasztók (Koontz), Idegenek (Koontz), Őslénypark (Crichton), Szörnyek szigete (Crichton), Kongó (Crishton), Mutáció (Cook), Járvány (Cook), Szfinx (Cook), a Pottereket is szeretem, bár csak az első négyet olvastam, Nagy mészárlás (L. L. László), A vérfarkas éjszakája (L. L. László) Még sok van, de azért mindent nem sorolok fel. :) Ebből azért már le lehet szűrni a könyvbeli ízlésemet. 😀

Kedvenc karaktereim: Raszkolnyikov (Bűn és bűnhődés – világ legjobb karaktere), Benedek és Beatriche (Sok hűhó semmiért), Thomas Lang (A balek – Hugh Lauri)

Kedvenc színdarab: Jackyll és Hyde (Musical színház), Jézus Krisztus szupersztár (szintén), Godspell (Várszínház), Szentivánéji álom (szintén), Padlás (Még Kaszással) musical színésznek Bereczki Zoltán, aki énekesnek sem utolsó, Kaszás Attila volt az isten ezen a téren, a többiek közül inkább idősebb színészek, akik ma már nem játszanak, a Bodrogi féle korosztály, illetve a velük együtt játszó csapat.

Kedvenc filmek: Ördög ügyvédje, Sok hűhó semmiért, Nicsak ki beszél, Mátrix (csak az első), Fűrész (csak az első), Harcosok klubja, Közönséges bűnözők, Amerikai szépség, 28 nap Bullock amúgy minden mennyiségben, meg Ryan dettó, pasiba Keanu Reeves, Brad Pitt és Kevin Spacey

Zene: Coldplay, Keane, The Rasmus, James Marsters, musicalek, bármi, ami zongora, filmzenék töménytelen mennyiségben és még sok más, majdhogynem mindenevő vagyok (tuc-tuc zene kizárva)

Na ezeknek a tizedére se voltál kíváncsi, fogadjunk :)

U.I.: A történeteim képeit elnézve azt hihetnéd, hogy fanatikus Robert Pattinson rajngó vagyok, de ez nem igaz – bármennyire próbálja is cáfolni a látszat. 😀 Igazából az oldal létrejöttekor éppen az Alkonyat foglalkoztatott, és bírom a kicsit béna Robertet, ráadásul erre volt (és van?) igény, mikor a történeteim születtek. Számtalan olyan sztorim van, aminek szereplőit saját fantáziámnak köszönhetem csupán, és sok más színészt is felhasználok karakterválasztáskor, csak mert könnyebb megjegyeznem egy személy külsejét, ha látom magam előtt.Olyan sok történetet írok párhuzamosan, hogy képtelenség lenne minden karaktert a fantáziámra bízni.

U.U.I.: Bár a látszat ismét megtévesztő lehet, nem kényszerítettem Judyt, hogy sztároljon a bemutatkozó szövegében. Igen váratlanul ért a dolog, eskü, hogy közöm sincs hozzá! Amúgy nagyon hízelgő minden rólam írt sora, de tényleg nem gyakoroltam rá nyomást, hogy istenítsen (se pisztoly a fejéhez, se korbács és vasvilla, semmi… :D).

 

 
 

Cycah

Bemutatkozás

 

Folyamatban…

 
 

Fati

 

Florence

 

Bemutatkozás

Folyamatban…

 
 

Helga

 

Hucak

Bemutatkozás

Sziasztok!

Judyhoz hasonlóan, én is a háttérben dolgozó admin csapat tagja vagyok, bár sajnálatosan az utóbbi időben meglehetősen kevés időt töltöttem a lányok társaságában. :( Lassan két éve már, hogy az oldalhoz tartozom én is. Az alkonyatláznak köszönhetően kezdtem neki a keresgetésnek, és tádááám, rátaláltam Audry egyik korábbi blogjára – történetek szempontjából, ha minden igaz akkor a legelsőre. Gondolom, mondanom sem kell, hogy azonnal megfogtak az ottani történetek, szó szerint függővé tettek. Ekkor merészkedtem fel a fórumra, ahol először csak csendesen szemlélődtem, majd egyik pillanatról a másikra, szinte észre sem véve úgy belekavarodtam az ottani forgatagba, hogy a kiszállás már esélytelennek bizonyult, de gondolhatjátok mennyire nem bántam!! Így kerültem egyre közelebb és közelebb az írókhoz, így ismertem egyre jobban a történeteiket, amiknek mai napig a szerelmese vagyok! Szóval azóta is fogva tart az örvény!

Audry és a többi remek szerző műve megihletett, és belekezdtem egy történetbe. Gondoltam, hogy no, akkor most majd én is előállok valami jó kis cuccal, na, de annyira átgondolatlan és kezdetleges dolog volt, hogy nem is csodálom, hogy „visszadobták”. Akkor kaptam Audrytól egy nagyon őszinte levelet, ahol sok mindent leírt nekem, és ezt mai napig észben tartom, és ehhez tartom magamat. – És aminek köszönhetően, egyre jobban fejlődök, legalábbis az elmondásuk szerint, bár én néha még kételkedek. Sokan talán bántónak érezték volna az elutasítást, de én inkább HÁLÁS vagyok neki, hogy felhívta a figyelmemet arra, ez még közel sem elég ahhoz, hogy publikáljam a történetemet. Így kezdtem írni, egyre többet és többet, más-más témában. Egy novella, illetve néhány vers kivételével, jelenleg csak magamat, és a lányokat boldogítom az agyszüleményeimmel. Én személy szerint ma nem tartanék ott, ahol, ha nincsenek a lányok; Audry, Judy és Helga. Örök hálám nekik, hogy segítettek, és segítenek a szárnyaim bontogatásában!

Üdvözöllek itt nálunk, és tudd: Ha az oldal egyszer rabul ejtett, többé nincs menekvés!

 
 

Judy

Bemutatkozás

Sziasztok!

Én egy vagyok az oldalon együttműködő adminok közül, aki segíti Audry munkáját – legalábbis próbálkozik vele. Nem tudom, hányadik szerzőként kerültem az oldalra, de talán ez nem is olyan fontos. Időszámításunk előtt nagyon régen, egy késő esti órán engem is elővett az Alkonyatmánia, mint a legtöbb korombeli fiatalt. A fejembe vettem, hogy valószínűleg sokan eljátszottak a gondolattal, hogy folytassák a Meyer által kreált történetet, de semmi érdemlegeset nem találtam. Majd nem sokkal később képeket nézegettem, és akkor találtam meg Audry akkori blogját. Gondoltam, mit veszíthetek, elkezdtem olvasni, és meg kell vallanom, ha nem tettem volna, nagyon sokat veszítettem volna. Élményeket, átizgult éjszakákat, és legfőképpen odaadó barátokat. Túlzottan hamar elolvastam mindent, ami Audry nevéhez fűződött az oldalon, és már mentem is a fórumra, hogy megérdeklődjem, mikor lesz frissítés, és persze azonnal befogadtak. Minden nap, estéről-estére visszajártam, beszélgettem, ismerkedtem, és bár eleinte rettegtem Audrytól – hiszen a szememben mégis egy remek író, és egy jól működő oldal tulajdonosa volt -, hamar be kellett látnom, nincs félnivalóm. Audry olyan, amilyen: szeretnivaló, kedves és vicces, és mindezek felett iszonyatosan tehetséges. Azonnal befogadott, és örült minden hozzászólásomnak, megnyilvánulásomnak, és ez hatalmas önbizalmat adott, hogy továbbra is kommenteljek, hiszen érdekli a véleményem. Így továbbra is megtiszteltem a kommentjeimmel. Míg egy nap azon kaptam magam, hogy én is írogatni kezdek. Foghatnám sokmindenre; a temérdek időre, az unalomra, de mégis, Audry volt, aki meghozta a kedvemet. Miatta kezdtem el írni, az ő szerzeményei és személyisége hozta ki belőlem azt a rejtett dolgot – talán tehetség? -, amit mélyen magamban hordoztam. A fórumozók közül Hucaknak – aki szintén szerző a blogon, mint láthattátok – mutattam meg először egy aprócska részletet, aki rögvest győzködni kezdett, küldjem el hőn szeretett írónknak, Audrynak. Első körben valami probléma lépett fel a mail fiókjával, ezért nem sikerült kézbesíteni, másodjára pedig nem volt merszem. Azonban amikor Audry fülébe jutott – fogalmam sincs, hogyan -, hogy én is próbálkoztam a történetem beküldésével, győzködött, hogy küldjem el még egyszer. A Kristen így került be a független történetek kategóriába, és a mai napig én magam sem hiszem, hogy ez tényleg megtörtént. Hogy első próbálkozásom, az első esetlen lépéseim, és Audrynak mégis tetszett. És azt kell, hogy mondjam, nagyon nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy a köreikben lehetek. Máig csodaként élem meg a mindennapokat a blogon, holott már majd’ a kezdetek óta én is a részese vagyok. Audry buzdításának köszönhetően azóta már több történetbe is belekezdtem, próbálgatom a határaimat több-kevesebb sikerrel. De azt tudom, hogy az Ő, és a többiek támogatására bármikor számíthatok. Mert EZ már nem csak egy blog… számomra ez egy család, és remélem, hogy általatok egyre több tagot tisztelhetünk ebben a bensőséges körben.

Nincs más hátra, mint előre!

Üdvözöllek a Saját Szavak oldalon, ahol az álmok testet öltenek. Velem megtörtént a varázslat!

És veled?

 
 

LauraL

Bemutatkozás

Az én sajátszavak.com-hoz kapcsolódó történetem is két évvel ezelőtt kezdődik. Még annak idején Audryval és a többiekkel egy fórumon találkoztunk, ahol „természetesen” az Alkonyatról beszélgettünk. Egy idő után elege lett mindenkinek abból, hogy az állandó kuncsorgás félbeszakítja a „csevegéseinket”, és ekkor jött Audry, mint megmentő! Létrehozta az első blogot, az edwardcullen.blog.com-ot.

Az oldal hamar fejlődésnek indult hála Audrynak, akihez csatlakozott Tűzliliom is. Akkoriban munkanélküli voltam, és mivel az Alkonyat engem is megihletett, tollat, azaz billentyűzetet ragadtam. Már pár fejezetet megírtam az Éjféli szemekből, amikor összeszedtem a bátorságom, és megmutattam Audrynak és Liliomnak a szüleményemet. Kedvesen fogadták, és Audry bíztatni kezdett, hogy publikáljam az oldalon. Bátortalanul fogtam hozzá, mert úgy éreztem, az én stílusom nem annyira kelendő, mint a többi fanfic íróé.

Végül azért döntöttem a közlés mellett, mert eredetileg úgyis csak magamnak írtam a történetet, így azonban egy-két embernek rajtam kívül még okozhattam pár kellemes percet, persze csak akkor, ha tetszett neki az írásom. :)

Audry, Liliom, Nikita, Hucak már a régi oldalon is lelkesen segítettek. Sajnos ez a közösség részben felbomlott.

Az új sajatszavak.com-on a gárda kiegészült Judyval, Helgával és azóta, ahogy látom töretlenül lendületben van. Újabb és újabb írásokkal gazdagodik, gyarapodik!

Az eddigi írásaim – persze a novellák és a versek kivételével – mindig megrekedtek az ötödik fejezet környékén. Így sokat jelentett számomra, hogy a lányok és az olvasók kommentjei segítségével be tudtam fejezni az Éjféli szemeket! Köszönöm nektek!

Rólam, bár ez nem olyan érdekes…

1975. decemberében születtem. Anno korelnök voltam a régi oldalon. :)

Kamasz koromban kezdtem novellákat és verseket írni, valamint elkezdtem az azóta még be nem fejezet MANTA című fantasy regényemet. :)

Manapság elsősorban csemetézem, mert a kilenc éves lányom mellé, 2010. augusztusában megszületett a szőke lovagom, a kisfiam is! Persze most is írok. Egy mesét.

Lusta és kishitű vagyok többnyire, kivéve, amikor nem! De ez tényleg ritka! 😀

A számítógéphez igazi antitalentum vagyok, bár szeretek képekkel bűvészkedni.

Kedvenc regényeim, költőim nem fontossági sorrendben és semmiképp sem mindenre kiterjedően:

Umberto Eco: A rózsa neve, Bábeli beszélgetés (mindenkinek bátran ajánlom!); Michael Ende: A végtelen történet, Momo; J.R.R. Tolkien: A gyűrűk ura, A Babó; Frank Herbert: Dűne; Merle: Francia história, Állati elmék; Karl May: Winnetou sorozat, a vadnyugati történetek valamint a Máhdi országa; Dumas: A három testőr; Jack London regényei; Békés Pál: Borz a sámlin; Shakespeare-től általában minden. :); Arany János balladái; Dzsida Jenő költeményei; Kosztolányi Dezső versei; William Blake-től A tigris, (kamaszkorom meghatározó verse Szabó Lőrinc fordításában); Lao Ce Tao te King az Út és Erény könyve Weöres Sándor fordításában. És még sok-sok minden…elég vegyesen.

Festők akiknek a képei nagyon tetszenek és hátha nektek is:
Monet, Klimt, Lotz Károly, Csáky Lajos, Szinyei Merse Pál.

Hát ennyit magamról. Kívánom, hogy minden idelátogatónak hasonlóan jó és szép élményeket adjon az oldal, mint amiben nekem volt részem!

 
 

Láva

Bemutatkozás

(Lá)zár É(va) vagyok, (láva, )  Budapesten születtem 1953. november 19-én. Budakeszin élek férjemmel (Büvölet). Az írással már gyermekkoromban próbálkoztam, de komolyabban csak 2005 óta foglalkozom vele. Akkor egy pályázatra írtam meg első felnőttkori regényemet. Miután ráéreztem az ízére, kapásból még az évben megírtam a következőt. Aztán jött a gondolat, mi lenne, ha együtt irnánk közösen regényt, mivel férjem verseket ír, én prózát. Kihívás volt, kiváncsiak voltunk, mi sül ki belőle. Így született meg az Ajándék és a Csodaország című regényem. Beküldtem őket az ACCORDIA kiadó pályázatára, s meg is jelent belőlük 3-3 oldal.

 
 

Lazi

 

Marcipáncica

Bemutatkozás

Egy Marcipán nevű macsek tulajdonosaként, állandóan visszatérő netfüggőségem eredményeképpen egyszer csak megszületett a Marcipáncica nick. Pár éve, amikor éppen nem temet maga alá a munka, ezen kommentelek különböző oldalakon. Az irkálás mindig is a hétköznapjaim része volt, kislány korom óta naplót vezettem, ami később bloggá, még később pedig ilyen-olyan röpke firkálmányokká alakult. A naplók még megvannak, a blogot zároltam, most már csak ez az egy kis történet az, ami az interneten holmi kommenteknél hosszabb terjedelemben fellelhető. A születése – mily meglepő :) -, a Twilight könyvek és film indíttatására történt. Engem is elvarázsolt ez a különleges hangulatú szerelem, és elbűvölt az első film légköre. Teljesen a bűvkörébe vont. Ilyenkor az ember mesékben álmodik, és ő maga is átéli a történetet… Na hát a saját kis mesémet természetesen a saját temperamentumomnak megfelelően alakítottam, és így született meg az Egy csepp vér… Gyorsan született, lendületből és lelkesedéssel írtam. Őszintén örülök, ha másokat is magával ragad, még ha csak egy pár percre is…

 
 

Nixy

Bemutatkozás

Folyamatban…

 
 

Sylvi

Bemutatkozás

Folyamatban…

 
 

Syro

Bemutatkozás

Sziasztok!

Az írással már általános iskolában is foglalkoztam, de nem sok sikerrel. Akkoriban az agyam gyorsabban járt, mint a kezem, és ez így már nem volt olyan érdekes számomra, ezért évekig nem is foglalkoztam vele. Az ezt követő időszakban született néhány versem, de semmi említésre méltó.

Pár évvel ezelőtt beharangozták az Alkonyatot, hogy ilyen meg olyan vámpíros film. Ami rendjén is volt, míg a húgom le nem hűtött, hogy ne várjak hegyes fogakat, meg vértócsákat és koporsókat. Így egy kicsit bizalmatlanul ültem be megnézni a filmet, ami végül azért nem volt rossz. Több hiányosságot éreztem benne, és úgy döntöttem, majd a könyv pótolja őket. Ami meg is történt, de nem maradéktalanul. Tetszett a könyv, meg a benne létrehozott világ, sajátos hangulata volt. Így gép elé ültem, és keresgélni kezdtem a neten, sok oldalt megnéztem, de először igazán Audry oldala fogott meg. Akkor még az edwardcullen.blog.hu-un tette közzé az írásait másokkal együtt. Rájöttem, hogy ez hiányzott eddig, hogy a különböző történetek szépen kiegészítsék az eredeti mű hiányosságait. Aztán ahogy fejlődött az oldal, és új helyre költözött, többet és többet adott nekünk olvasóknak. Olyan sikeresen írják a lányok a történeteiket, hogy ha akarnék, se tudnék elszakadni az oldaltól. Az elején még kommentelni se mertem, nehogy valami zöldséget írjak. :) Idővel azért túlléptem ezen a hülyeségemen, és megosztottam a véleményemet a lányokkal, aminek nagyon örültek.

Egyik alkalommal Audry kitett egy pályázatott, hogy megmutathassuk, nekünk milyen a fantáziánk, de nem voltunk valami lelkesek. :( Pár hónappal később újra megpróbálta, és akkor úgy döntöttem, mivel veszteni valóm nincs, megpróbálok összehozni egy fejezetet. Így született meg a Vég kezdete 3. fejezete. Én megírtam, a lányok meg szépen kiszínezték javítás címszóval, és azt mondták, hogy jó lett, de van pár dolog, amit ki kéne javítani. Mi tagadás, madarat lehetett velem fogatni, olyan boldog voltam. Aztán mikor kikerült, és másoknak is tetszett, na azért az érzésért érdemes dolgozni éjszakákat. Akkor éreztem úgy, hogy talán képes leszek többet is kihozni magamból, és így lett. Azóta is írogatok, ahogy az időm engedi verseket, apró szösszeneteket. A lelkesedésem töretlen és remélem, hogy az is marad. Audrynak és a lányoknak nagy hálával tartozom, hogy lehetőséget adtak, hogy mások is olvashassák az írásaimat, és ezzel valóra váltották az egyik álmomat. Köszönöm!!! Remélem, még sokan lesznek olyanok, akik a Saját Szavakon találják meg az álmukat.

Kedves olvasó, ha már eddig eljutottál, akkor megosztok pár apróságot magamról, persze a teljesség igénye nélkül, mert jó, ha vannak az embernek titkai is. :)

Kimondottan hobbim nincs, de szeretek sok mindennel foglalkozni, amolyan ezermester módjára. A legfőbb ellenségem az idő, mint gondolom sokunknak, így igyekszem hasznosan kitölteni a nekem szánt mennyiséget. Szerintem nem meglepő, hogy szeretek írni, emellett olvasni, kertészkedni, fotózni, néha rajzolgatok, kézműves dolgokkal is foglalkozom. Egy időben én voltam a hobby boltok réme.  Bőröztem, szalvéta technikával díszítettem, fülbevalókat gyártottam meg gyertyákat, porcelánt festettem, meg hasonlók.

A zenei és filmes ízlésem és a művészeti irányultságom igen nagy változatosságot mutat, így csak szemezgetnék belőle.

Film: Liliomfi, Hófehér, Macskafogó, Brian élete, Macskajaj, Volt egyszer egy vadnyugat, Stigmata, Ghotika, Az átok, 300, Alien, Egy hölgy arcképe, Hetedik, Avatar és még sok más.

Zene: Mozart, Vivaldi, Saint-Saëns, Debussy, Liszt, Keringők minden mennyiségben, ’50-’60-as évektől kezdve mindent hallgatok, ami jó. Tina Turner, Queen, filmzenék minden mennyiségben, Afro Celt Sound System, Massive Attack, Waldeck, Omega Lithium, Linkin Park, Marilyn Manson és hasonlók.

Művészet: Csontváry, Leonardo da Vinci, Picasso-t nem szeretem, operettek, balettek – gondolom, mert én is táncoltam sokáig – Diótörő, Hattyúk tava és még sok minden.

 
 

Szandiii

Bemutatkozás

Folyamatban…

 
 

Winterlove

Bemutatkozás

Tizenéves koromba két barátom egy filmről társalgott. Teljesen magával ragadott a beszélgetésük. Megtudtam, hogy a film történetét valójában egy író adta ki regényként. Az internet segítségével sokszor utánanéztem a könyvnek, és eldöntöttem, hogy megveszem. Mihelyst a kezembe került, azonnal falni kezdtem, és letenni volt a legnehezebb. Beleszerettem az Alkonyatba. Próbáltam minden információt megszerezni a megfilmesített változatába játszó színészekről, és állandóan kutattam. Egy istenadta napon rábukkantam egy oldalra, ahol kezdő, és fejlődő emberek szorgalmasan írtak történeteket, költöttek verseket, és ezt megosztották másokkal, a honlap segítségével. Titkon én is írogattam verseket, és úgy döntöttem, hogy amatőr próbálkozásaimat megmutatom az oldal szerkesztőjének, aki kirakta a verseimet. Maga a tudat, hogy valaki elolvasta, és véleményt mondott róla, nagyon boldoggá tett. A művészet után rajongó lelkemet az oldal látogatásával ápolgatom. Óriási örömet szerez nekem a Saját szavak, és köszönöm, hogy egy kicsit a része lehetek. :)

 
 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
Szerzők , 10.0 out of 10 based on 4 ratings