Mivel rendkívül népszerű volt annak idején, gondoltam, újra rakok fel. A feladat a régi, találjátok ki a feladványokat, és írjatok meghatározást a szavakra. Nincs nyeremény a szórakozást leszámítva.

Ez egy elem, melyet egy ember tervezett meg. Ezzel mentette meg eme kerek helyen nevelkedett egyedeket, melyeket kettesben terelt fel eme szerkezetre, mely lebegett tengereken. Erre nem felterelt egyedeket elnyelte eme nedves rengeteg, melyet fent gerjesztett egy ember felett emlegetett egyed.

Lehet, nem szereted, de megeszed, mert ez beteg szervezetedben kellemesen terjed, elkerget benne ellenszenves elemeket, melyet neked keservet jelentenek. Eme elem kerek, levelekben leledz, de nem leszeded, megveszed egy helyen, melyen betegek szereznek be szereket. Neve e szernek beteg ellenes, neked kellemes jelleget vezet fel.

Eme jellegzetes egyed, testre telepedve leledz. Nedved eszegetve, neked kedves lehet, mert betegen vele lelheted meg elvesztett betegtelen feled. Eme szerzet megtelhet veled, ezzel enged el, te meg betegtelen leszel.

Ez egy merev test, melynek feje kerek, nem fekete. De te meleget szerezhetsz vele, mert feje teteje lehet egy meleg hely eredete. Meleget nyerve feje elfeketedve lesz, ezzel jellege el lesz vesztve. Helye lehet egy veder, melyben kellemetlen, de neked esetleg kedves hengered hever, melyet nem teljesen, de szervezetedbe beengedsz, eregetve vele kellemetlen fellegeket.

Ezt kertben termelheted meg, jellege kellemes lehet. Ezt helyezve nyelvedre ereje meglephet. Teheted levesbe, de eszegetve leheleted nem szereted, mert kellemetlen lesz. Kedvesed esetleg nem fecseg veled, de lehet, veled eszeget. Reggel ne edd meg!

Ez egy szerzet, melyen nevethetsz, mert egy kerek helyet vesz fel, melyet le nem tesz. Ebben hely lesz rengeteg, melyben feltekeredve lelheted meg. Szeme jellegzetes, lengedez, de elkergetheted, ezzel fejvesztve szemtelen, fejetlen lesz. Lehet, kedveled, de teste nedves leve nem gerjeszt benned kedves perceket. Egyes helyeken ezt eheted, de lehet, te nem tetted meg, mert nem mered.

Egy szerzet ezzel legyet szed le, mert repkedve messze leledz. Fel nem mehet, ezzel vehet le egy-egyet. Eme elem nem enged legyet. Szemes szerzet tervez ezzel, de leszedheted, ezzel elkergetve. Eme elem ereje meglephet.

Körhinta

Pattogatott kukorica

Turmixgép

Hinta

Satu

Liszt

Seprű

Várom a frappáns ötleteket. :) Ha van kedvetek, küldhettek be ti is feladványokat. Ehhez katt ide.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Eszperente nektek, 10.0 out of 10 based on 2 ratings