Az oldal 2009. január 30-án kezdte meg a működését, akkor még edwardcullen.blog.hu címen. A Twilight Extra volt az első történet, amit útjára indítottam, akkor még nem is sejtve, hogy egy csodálatos világ veszi ezzel kezdetét – legalábbis számunkra, szerzők számára mindenképpen. 😀 Rohamosan nőtt a látogatottság – amiért azóta is hálás vagyok mindenkinek, aki ezt elősegítette – és minél több tartalom lett, annál inkább kinőttük a blog.hu kereteit. Amellett, hogy egyre több technikai gond adódott, korlátozottak voltak a lehetőségeink, és sokszor előfordult, hogy képtelenek voltunk kitenni egy-egy posztot a fellépő gondok miatt. Ekkor elhatároztuk, hogy ideje tovább lépni, keresni egy jobban működő rendszert, új blogmotorral ellátni az oldalt, és szebb sablont rakni alá. Némi nézelődés után a WordPressre esett a választásunk, ami egy nagyon sokoldalú blogmotor, viszont tárhelyet igényel. Teszteltünk több ingyenes hostot is, de mindig volt valami gond. Vagy lassúak voltak, vagy rendszeresen nem lehetett elérni az oldalt, vagy egyszerűen technikailag nem szuperált valami. Végül egy ismerősöm ajánlott egy tárhelyet, ami nem ingyenes, ugyanakkor megbízható, gyors és rendesen működik a WordPressel. Ez rengeteg új lehetőséget nyitott meg előttünk, végre igazán nívós külsőt adhattunk a blognak – amit folyamatosan próbálunk minél praktikusabbá tenni számotokra. Végül 2009. augusztus 20-án került ki az első poszt erre az oldalra.

Ahogy teltek az évek, egyre több történetet osztottunk meg veletek, bővült a szerzői létszám, és szépen kezdett kialakulni egy nagyon kellemes légkör. Érdekesség például, hogy nem kellett soha rendet tenni az oldalon, nem voltak negatív emberek, nem jöttek rosszindulatú kommentek, amiért nagyon hálásak vagyunk. Ez az oldal mindannyiunk számára szentély lett, több, mint egy sima blog, ahol közzétesszük az írásainkat.

Néhány érdekesség:

Eddig 11 történet 128 fejezetét tettük közzé, ezenkívül novellákat és verseket, mindezekhez összesen 4135 hozzászólás érkezett. Az eddig publikált történetek listáját itt tudod megnézni.

Jelenleg 18 szerzőnk, 665 regisztrált tagunk és 29 VIP tagunk van.

A mostani tárhelyünk elég jól szerepel, gyors, megbízható, ráadásul most már tényleg szépen kialakult az oldalunk felépítése is, de sajnos a fenntartása nagyon költséges. Eddig több mint 150 Eurót (~40.000 forint) költöttem rá a fennállásunk óta, és ezen felül 4000 forintba került a domainnév. Mivel hamar kiderült, hogy nagy anyagi nehézséget okoz számomra hosszútávon az oldal fenntartása, megpróbálkoztunk a reklámokkal, hogy fedezni tudjuk a költségeknek legalább egy részét, de sajnos egy év alatt sem gyűlt össze még annyi pénz sem, amit kifizetnének nekünk –nagyjából a fele van a számlán, mint amit már utalnak, és ha ma utalnák, az sem fedezné a teljes költségeket, amiket idén kellene az oldal megújítására költenünk.

Nagyon hálásak lennénk – főleg én, mivel eddig egyedül tartottam fenn a Saját szavakat -, ha lehetőségeitekhez mérten ti is besegítenétek a költségek fedezésébe. Arra gondoltunk, hogy létrehoznánk egy támogatási lehetőséget, amin keresztül aki megteheti, utalhatna nekünk. Nem az a célunk ezzel, hogy az oldalból nyereséget hozzunk ki, hanem az, hogy előteremtsük a költségek egy részét, mert nekem túl nagy teher ez egyedül.

Miután mindenképpen szeretnénk kifejezni a hálánkat azok felé, akik támogatnának minket, arra gondoltunk, hogy ezt a jelenleg is működő VIP tagság keretein belül tennénk meg, amit kicsit át is alakítanánk. Bevezetnénk néhány plusz opciót, például a VIP tagok néhány nappal előbb olvashatnák el a friss fejezeteket, mint a többi látogató, vagy akár E-book Readeren is olvasható, letölthető formátumban is elérhetővé tennénk számukra a fejezeteket.

Természetesen nem arról van szó, hogy az oldalt fizetőssé tennénk, és akinek nincs lehetősége arra, hogy anyagilag támogasson minket, az az oldalon való aktív részvétellel továbbra is elérhetné a VIP tartalmat, ám ha valaki anyagilag is hozzájárul az oldal fenntartásához, automatikusan megkapná a tagságot, és a vele járó plusz előnyöket.

Mi a véleményetek erről? Szerintetek jó ötlet lenne a VIP kategória átalakítása, és elérhetővé tétele a támogatók számára is az aktív tagokon kívül? Volna esetleg más ötletetek arra, milyen plusz opciókat lehetne még bevezetni?

Ha támogatnád az oldalt, mekkora összeggel tennéd?

View Results

Loading ... Loading ...

(Csak akkor szavazz, ha tényleg támogatnál minket, amennyiben volna rá mód)

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Segítenél megmenteni a Saját szavakat a bezárástól?, 10.0 out of 10 based on 2 ratings